Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 september, 2018 - 05:42Uppdaterad: onsdag, 12 september, 2018 - 10:37
  • Bjarne Blomster lämnade sitt avfall till Misebilen och dess förare Lisa Lönnqvist. Foto: Axel Eriksson.

Många använder sig av MISE-bilen

Över tretusen personer per år använder sig av MISE-bilen för att bli av med sitt återvinningsmaterial. Bilen finns till bland annat för de som inte är bilburna.

- Många kommer med cykel, vagn, skottkärra eller till fots. Alla har ju inte möjlighet att ta sig ut till Ödanböle säger Lisa Lönnqvist som kör bilen.

Lönnqvist uppskattar att hon tar emot mellan 7-10 kubik sopor per gång bilen är ute, avfallet som bilen tar emot är vanligt återvinningsmaterial som metaller, förpackningar och papper. Men även visst farligt avfall som sprayburkar, batterier och målerirester.

- Jag tar emot det mesta, undantaget är vitvaror och byggavfall och annat som är för stort. Och så klart explosivt som nyårsraketer och nödraketer, säger Lisa Lönnqvist.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »