Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 maj, 2021 - 09:42
  • Lagtinget debatterade havsbaserad vindkraft i går. Arkivbild.

Majoriteten positiva till vindkraft - kostnader ett frågetecken

Majoriteten var positiva till regeringens planer på havsbaserad vindkraft på Åland när visionerna debatterades i lagtinget i går.

Men många frågor kring bland annat budget och tidsramar behöver få svar innan man kan ta mer konkreta beslut, var den allmänna uppfattningen.

–Det som är relevant att veta i detta skede är hur mycket kommer det att kosta ålänningarna, hur mycket kommer vi att få in och inom vilken tidsram, sa Ingrid Zetterman vid Liberalernas gruppanförande.

Också Obunden samlings Marcus Måtar pekade på kostnaderna som en utmaning.

–Vi i Obunden samling gillar vindkraft och hoppas att det ska kunna utvecklas. Men vi ska för den sakens skull inte kasta realismen överbord, säger Marcus Måtar.

Villmanstrands tekniska universitet har av landskapet fått i uppdrag att ta fram en genomförbarhetsstudie som väntas vara klar någon gång i sommar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »