Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 juli, 2020 - 06:15Uppdaterad: fredag, 10 juli, 2020 - 10:34
  • Ålands lyceum får 24.000 euro från EU-projektet Erasmus.

Lyceet får pengar för elevers välbefinnande

Närmare 24.000 euro har Erasmus+ beviljat Ålands lyceum i projektpengar för att öka välbefinnande och delaktighet hos eleverna.

Det två-åriga projektet är tänkt att dra igång till hösten, om inte coronapandemin tvingar projektet att skjutas framåt i tiden. Rektorn vid Ålands lyceum, Markus Koskinen-Hagman, berättar att det är tänkt att pengarna ska användas till för lärare att åka runt till andra skolor för att lära sig mer om hur de arbetar med olika skolkulturer.

Lyceet mäter elevernas välbefinnande bland annat genom utvärderingar som eleverna i årskurs tre får fylla i. Där finns frågor om hur tiden vid skolan varit och vad som skolan kan förbättra och därmed är det enkelt för skolan att mäta resultaten med tidigare års enkäter.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »