Publicerad: måndag, 1 juni, 2020 - 18:06Uppdaterad: måndag, 1 juni, 2020 - 18:08
  • De som besökte de ställen som nu får ta emot lunchgäster är inte oroliga för coronaviruset. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru

Lunchgästerna är inte oroliga över coronaviruset

Restaurangerna i Finland fick i dag öppna upp och välkomna gäster till sina verksamheter, dock med flera restriktioner som mindre antal gäster i lokalen, avstånd mellan gästerna och andra serverings- och öppettider.

Ålands radio skickade ut en reporter för att prata med lunchgäster i det soliga vädret som var optimalt för uteservering.
Majoriteten av gästerna var glada över att äntligen få komma ut och äta mat som inte kom i plastförpackningar och få se lite nya människor. De flesta kände inte heller någon större oro eller rädsla över coronaviruset utan alla var tydliga med att så länge alla följer rekommendationerna om att tvätta händer och hålla avstånd, så minskar man risken för att bli smittad.

Men om det hade varit en större smittspridning på Åland med fler fall än det är nu hade det inte varit ett lika enkelt beslut att fatta för alla gästerna.
- Jag tror inte jag hade ätit ute då, jag tror jag hade valt att äta take-away istället då, säger en av lunchgästerna som vår reporter pratade med på en av restaurangerna.