Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 3 augusti, 2020 - 07:52Uppdaterad: måndag, 3 augusti, 2020 - 11:01
  • Lumparlands kommun vill förbättra vattenkvaliteten i Kapellviken.

Lumparland vill förbättra vattenkvaliteten med skyddszon

Ett leaderbidrag på 8400 euro, det har Lumparlands kommun fått beviljat i syfte att anlägga en integrerad skyddszon i Snicknäs för att förbättra vattenkvaliteten i Kapellviken.

Området har stor näringsbelastning och liten näringsomsättning, vilket man nu vill ändra på, säger Lumparlands miljö- och byggnadsinspektör, Johan Willstedt.

- Skyddszonen utformas som en damm som stoppar upp vattnet i ett utfallsdike, sedan kommer slammet från vattnet att sedimenteras i dammen, säger han.

Projektet beräknas vara klart någon gång under hösten, men avtalet är ännu inte påskrivet. Enligt Lumparlands kommundirektör Mattias Jansryd finns dock inga planer på att göra hela Kapellviken till en skyddszon, även om det kan vara ett logiskt fortsatt steg för att fortsätta att skydda viken mot övergödning.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »