Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 november, 2022 - 07:53Uppdaterad: torsdag, 24 november, 2022 - 07:53
  • Finansminister Roger Höglund (C). Arkivfoto: Rasmus Olin.

LR vill att jurister tittar på skattegränsen

Landskapsregeringen tänker upphandla juridisk expertis inom skattegränsproblematik.

Det meddelade finansminister Roger Höglund (C) under lagtingsdebatten i går när han besvarade liberalen John Holmbergs skriftliga fråga om hur landskapsregeringens handlingsplan och strategier ser ut för att minimera de negativa effekter som skattegränsen medför för företagen.
- Syftet är att på ett långsiktigt sätt förstärka den juridiska argumentationen kring skattegränsfrågan så att arbetet kan bedrivas på en proaktiv nivå, sade Roger Höglund.

John Holmberg lyfte då upp det förslag som även Obunden samlings Marcus Måtar nyligen vädrade i lagtinget, att Åland behöver omförhandla avtalet som Finland har ingått med EU, så att Åland i framtiden skulle innefattas i EU:s skatteområde men ändå bibehålla skattefriheten i trafiken mellan Åland och riket och övriga EU-länder. Roger Höglund sade att det kanske kan vara en väg framåt.
- Men innan man tar ens första steget bör man göra en intern utredning för att se om det här är en möjlig väg. Och då behöver vi ha den här juridiska resursen på plats först, sade Roger Höglund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »