Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 december, 2021 - 16:09
  • LR bedömer att det inte behövs några begränsningar för restauranger som säljer alkohol. Arkivfoto.

LR vill inte se begränsningar för restaurangerna

Landskapsregeringen bedömer att det inte är nödvändigt att göra några begränsningar för restauranger för att förhindra spridningen av coronaviruset.

Detta står klart efter att social- och hälsovårdsministeriet begärt ett yttrande från landskapsregeringen om potentiella ändringar för restaurangernas serverings- och öppettider efter att Åland gått in i spridningfasen. Det har införts restriktioner i områden i riket som befinner sig i spridningsfasen, där restauranger som säljer alkohol måste kräva covidintyg av sina kunder för att kunna ha öppet som vanligt. Alternativet är att restaurangen måste sluta sälja alkohol vid 17 och stänga vid 18.

Ålands samarbetsgrupp gjorde bedömningen tidigare i veckan att Åland är i spridningsfasen. Enligt yttrandet från LR bedömer man att inga begränsningar behövs för att smittkedjorna i stor utsträckning blivit kartlagda. I yttrandet står det att andra aspekter som vägts in i bedömningen om att Åland är i spridningsfasen är sjukfrånvaron hos sjukvårdspersonal och hur läget på intensivvården såg ut. Landskapsregeringen förutsätter att statsrådet följer bedömningen från LR.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »