Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 april, 2022 - 06:19Uppdaterad: tisdag, 26 april, 2022 - 14:05
  • LR är redo att undersöka vilka havsområden som är lämpliga för vindkraft.

LR uppmuntrar till vindkraftundersökningar

Landskapsregeringen vill ha in intresseanmälningar för att undersöka vattenområden som är lämpliga för havsbaserad vindkraft.

I ett pressmeddelande skriver de att flera aktörer har visat intresse och nu vill de uppmana aktörer att komma igång med arbetet. Landskapet har börjat förbereda hanteringen av eventuella förfrågningar, då gäller det främst de områden på norra och södra Åland som finns i havsplanen.

– Landskapsregeringen kan säga ok i egenskap av vattenägare. Vi rekommenderar samtidigt intresserade aktörer att inleda diskussioner med finska försvarsmaktens huvudstab rörande de områden man vill utreda, eftersom reglerna kring bottenundersökningar är finsk behörighet. Det är också viktigt att komma ihåg att aktörer som vill undersöka havsområden på Åland behöver tillstånd för att bedriva näring, säger Alfons Röblom, utvecklingsminster.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »