Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 januari, 2022 - 17:53

Lösning hittad för patienttransporterna

- Vi hittat en lösning med en mindre plantyp som kommer att trafikera från och med måndag nästa vecka, säger infrastrukturminister Christian Wikström om patienttransporterna mot den finländska sidan.

Bakgrunden till problematiken är att Air Leap, som flugit från Mariehamn till både Åbo och Stockholm, har begärt om en företagsrekonstruktion och ställt in all flygverksamhet, vilket orsakar stora problem för patienttransporterna. Men den biten är löst i den akuta situationen menar Wikström. I nuläget är det två operatörer som fortsatt är intresserade och man ska fatta beslut i frågan under onsdagen.

Men det finns fortsatt ett avtal mellan Air Leap och landskapsregeringen som sträcker sig mellan 1 mars 2020 till den 29 februari 2024. Grunden är att båda parter ska följa avtalet och kommer ha nästa möte i frågan under veckan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »