Publicerad: tisdag, 11 augusti, 2020 - 17:09
  • Mats Löfström. Foto: ÅRTV

Löfström kritisk till bristande information

- Det är oerhört viktigt att man diskuterar saker som påverkar Åland med landskapsregeringen på förhand innan presskonferenser.

Det säger Ålands riksdagsledamot Mats Löfström angående riksregeringens information i går om strängare regler på grund av coronasituationen. Han anser också att rederierna drabbas oskäligt.

-Om det inte kan påvisas att det skett smittspridning på färjorna mellan Sverige, Finland och Åland är det inte motiverat att införa nya begränsningar där, säger han .

Det är oklart när och hur reglerna ska tas i bruk i praktiken. Gränsbevakningen inväntar instruktioner säger Kim Westman som är chef vid Sjöbevakningsstationen på Åland.
Om det blir aktuellt med provtagning vid gränsen måste det ske i samarbete med ÅHS. Smittskyddsläkare Tora Woivalin vid ÅHS inväntar ytterligare information från landskapsregeringen och landskapsläkare Knut Lönnroth säger att den information landskapsregeringen fått är via media.
Under dagen har man dock varit i kontakt med myndigheterna i riket för att försöka få klarhet i situationen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »