Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 april, 2023 - 21:29Uppdaterad: onsdag, 19 april, 2023 - 08:08
  • Bilden på Mats Löfström är från valvakan den 2 april.

Löfström kan tänka sig regera med Sannfinländarna – svenska riksdagsgruppen har flera förbehåll

Mats Löfström kan tänka sig att regera med Sannfinländarna, men inte utan förbehåll. 

–Det beror på de fortsatta förhandlingarna. Det är ingen hemlighet att jag hellre önskat se en regering med Samlingspartiet och Socialdemokraterna men bollen är hos Petteri Orpo och allting avgörs av regeringsprogrammet. Svenska riksdagsgruppen har tydligt markerat vilka frågor vi inte kan kompromissa i, säger Mats Löfström. 

Också nästa regering kommer att behöva ge sitt mandat för att en revision av självstyrelselagen ska kunna bli av. Löfström tror inte att det kommer att bli ett problem, oavsett vilken konstellation det blir. 

–Det är fråga om en aktiv intressebevakning. De skrivningarna kommer inte med i regeringsprogrammet av sig självt. Men jag skulle inte säga att det finns en potentiell regeringsbas som utgör ett hinder, säger han. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »