Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 november, 2023 - 09:11Uppdaterad: fredag, 17 november, 2023 - 14:12

Linnea Lindholms “Skamlös” tilldelades inget journalistpris

Åländska Linnea Lindholm och dokumentärserien “Skamlös” vann inte det stora journalistpriset i kategorin årets berättare. “Dynastin” av Svenska Dagbladet vann i kategorin.

Linnea Lindholm gjorde dokumentärserien “Skamlös” för Sveriges Television med Anna Nordbeck, Bo-Göran Bodin och Jakob Larsson. Dokumentären var i tre delar och sändes i Sveriges Television och handlar om en företagsledare som anklagas för att lura sina klienter och leka med människors liv. Den finns fortfarande att se på SVT Play. 

Motiveringen till nomineringen löd “Genom en sällsynt nära kontakt med en känd svindlare och imponerande intervjuteknik får tittarna uppleva hur arbetsrätt förvandlas till en rafflande historia om maktmissbruk och hur offer lämnas värnlösa.”

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »