Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 oktober, 2019 - 18:16Uppdaterad: onsdag, 9 oktober, 2019 - 07:41
  • Katrin Sjögren. Foto: Fredrik Hitonen.

Liberalerna vill underlätta för näringslivet

-Vi har bolag som verkar på en internationell marknad och de borde själva få avgöra vilka de vill ha i sina styrelser. Det sa liberalernas partiledare Katrin Sjögren under tisdagens partiledarintervju i Ålands Radio.

Liberalerna vill också modernisera näringsrätten genom att företagen själva ska få avgöra vilket språk de vill använda internt.

-Men mot kunder på Åland ska man alltid använda svenska som verksamhetsspråk, sa Katrin Sjögren.

Hon lyfte även fram behovet av att modernisera jordförvärvsreglerna för att underlätta rekryteringen av kvalificerad arbetskraft, till exempel genom att tillåta köp av fritidsbostad inom planerart område för de som saknar hembyggdsrätt.

På frågan om vad man kan göra för att minska företagens kostnader för till exempel vatten och avfallshantering lyfte Katrin Sjögren bland annat fram möjligheterna med en cirkulär ekonomi där avfallet inte ses som en slutprodukt.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »