• Jenny Broman, Jannik Svensson och Annett Pfeifer.
En längre intervju från Liberalernas presskonferens med bl.a. Ingrid Zetterman (från Åland idag)
Publicerad: onsdag, 12 juni, 2019 - 16:24, uppdaterad: onsdag, 12 juni, 2019 - 17:12

Liberalerna presenterar tre nya kandidater

Alarmoperatören Jenny Broman, frilansaren Jannik Svensson och veterinären Annett Pfeifer kandiderar för liberalerna i lagtingsvalet i höst.

De nya kandidaterna och några av liberalernas valfrågor presenterades på en presskonferens idag. Bland annat vill man se över studiestödet och öka gränsen för hur mycket man som studerande kan arbeta.

–Det är en jätteviktig fråga, man får större frihet att styra sitt liv. Dessutom är det en social fråga, ser man på de familjer som har en socialt utsatt situation är man tvungen att arbeta på sidan om, säger liberalernas viceordförande Ingrid Zetterman. Utöver detta vill liberalerna avbyråkratisera alkoholregler inom restaurangbranschen och stärka djurskyddet.

Fler Nyheter

Maria Eriksson ny vd på Lisco

Maria Eriksson blir ny VD på Lisco Bok och Papper Ab.

God medicinsk praxis - snart också på svenska

Vårdhandboken Turvallinen lääkehoito, eller på svenska God medicinsk praxis, ska nu översättas till svenska. Det skrev riksdagsledamot Mats Löfström på sin Facebooksida under tisdagkvällen.

Singelolycka på Hammarlandsvägen

En singelolycka inträffade på Hammarlandsvägen, mellan Gottby och Svinryggen, klockan 07 på onsdag morgon.

Avkörare misstänks för trafikbrott

Den förare som under tisdagmorgonen körde av vägen i Näs i Saltvik erhöll lindriga personskador och fördes till akuten för observation.

Holmberg-Jansson vill fokusera på skattebehörigheten

Moderaternas Annette Holmberg-Jansson intervjuas av Frippe Granlund:
En ny självstyrelselag är A och O för Moderaterna under nästa mandatperiod. Det sade partiets ordförande Annette Holmberg-Jansson under Ålands radios partiledarutfrågning igår.

Landskapspolitiken oroar Brändöborna

Kommundirektör John Wrede och skolföreståndare Malena Strandvall:
Kommunsammanslagning och nedskärningar i skärgårdstrafiken. Det är de största hoten mot Brändö, menar tjänstemän och lokalpolitiker i kommunen.

Åländsk Demokrati lanserar sina sista fem kandidater

Hör en inläst version av nyheten
- Vi går till val med tolv kandidater allt som allt, tre gånger fler än senast, så tillväxt torde vi väl vara bäst på, säger Stephan Toivonen, partiordförande för ÅLD.

Åtalas för våldtäkt i bastu

Nyhetsnotisen i ljudformat:
En man står åtalad för att ha våldtagit en kvinna i en bastuavdelning i ett flerfamiljshus i Mariehamn. Händelsen ska ha inträffat i februari 2018.

Hållbart Initiativ presenterar nio nya Lagtingskandidater

Hör en inläst version av nyheten
- Vi är väldigt nöjda dels med att vi kan gå till val med en helt jämställd lista, och att majoriteten av våra kandidater själva sökt upp oss och velat vara med. Det känns som en stor vinst, säger partiets talesperson Alfons Röblom.