• Jenny Broman, Jannik Svensson och Annett Pfeifer.
En längre intervju från Liberalernas presskonferens med bl.a. Ingrid Zetterman (från Åland idag)
Publicerad: onsdag, 12 juni, 2019 - 16:24, uppdaterad: onsdag, 12 juni, 2019 - 17:12

Liberalerna presenterar tre nya kandidater

Alarmoperatören Jenny Broman, frilansaren Jannik Svensson och veterinären Annett Pfeifer kandiderar för liberalerna i lagtingsvalet i höst.

De nya kandidaterna och några av liberalernas valfrågor presenterades på en presskonferens idag. Bland annat vill man se över studiestödet och öka gränsen för hur mycket man som studerande kan arbeta.

–Det är en jätteviktig fråga, man får större frihet att styra sitt liv. Dessutom är det en social fråga, ser man på de familjer som har en socialt utsatt situation är man tvungen att arbeta på sidan om, säger liberalernas viceordförande Ingrid Zetterman. Utöver detta vill liberalerna avbyråkratisera alkoholregler inom restaurangbranschen och stärka djurskyddet.

Fler Nyheter

LR tecknar stora avtal med Åda Ab

Landskapsregeringen har antecknat flera omfattande avtal tillsammans med Åda Ab värda över hundratusen euro.

Oförändrad inkomstskatt i Mariehamn

Inkomstskatten i Mariehamn förblir oförändrad på 17,25% under nästa år. Det beslutades i stadsfullmäktige under gårdagen.

Nytt farledsförslag för elhybridfärja

Landskapsregeringens förslag om en nybyggnad av en 1200 meter lång farled som ett led i projektet västra Föglö delges nu allmänheten.

Mopeder och bilar körs på motionsspåret i Jomala

Stefan Mattsson intervjuas:
Många ungdomar kör med mopeder och även bilar på motionsspåret i Jomala. Brukandet av fordon på spåret gör att det lämnar en del sladdspår och gör upplevelsen mindre trevlig för motionärer.

Rinne och Löfven diskuterade potentiell Östersjökonferens

Finlands statsminister Antti Rinne har gjort ett traditionellt besök till Sverige i början av statsministerperioden. Rinne valde dock att avvika från en långvarig tradition genom att avlägga sitt första utlandsbesök till Estland under den senaste helgen.

Logotypen för Åland-100 presenterades

Annika Zetterqvist och Stefan Aspberg intervjuas av Rasmus Lindqvist
Landskapsregeringen har presenterat logotypen för Ålands självtyrelses hundraårsjubileum år 2021 - 2022.

Landskapsandelarna ändras inför kommunreformen

Finansminister Mats Perämaa berättar om vad förslaget skulle innebära:
Landskapsregeringen har begärt in utlåtanden på ett förslag som skulle göra ändringar i landskapsandelssystemet inför kommunsammanslagningen.

Konsumentpriserna steg med 1 procent i maj

Inflationstakten ökade med 1 procent i maj, jämfört med samma månad 2018. Det visar Ålands statistik- och utredningsbyrås konsumentprisindex.

Revisionen av självstyrelselagen fortsätter - kommitté utsedd

Ordförande Katrin Sjögren om vägen framåt mot en ny självstyrelselag:
Det mångåriga arbetet med revisionen av självstyrelselagen fortsätter. Det här efter att landskapsregeringen beslöt tillsätta en parlamentarisk kommitté som ska sammanföra lagtingsgrupperna och de politiska partierna i arbetet med självstyrelserevisionen.