Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 november, 2021 - 12:15Uppdaterad: onsdag, 17 november, 2021 - 17:49
  • Lantrådet Veronica Thörnroos har diskuterat Ob-utspel om budgeten med Bert Häggblom (i bakgrunden). Foto: Rasmus Olin

Lantrådet styr upp (Ob)

Lantrådet Veronica Thörnroos (C) höll ett möte med Obunden samlings partiordförande och tillika lagtingets talman Bert Häggblom i morse med anledning av Marcus Måtars (Ob) sågning av budgetförslaget i lagtinget i går.

- För det första vill jag säga att alla har rätt att uttrycka sin egen åsikt i lagtinget, det står i lagtingsordningen. Men jag är lite förvånad över speciellt Obunden samlings agerande i lagtingssalen, säger Veronica Thörnroos.

Under mötet med Bert Häggblom diskuterade man kring hur man agerar som ett regeringsparti i salen och hur man inte agerar.

- Vi har en samsyn hur spelreglerna ser ut och hur vi går vidare, säger Veronica Thörnroos, som ändå är tveksam till den värdegrund som Stellan Egeland visade sig ha. Den passar inte ihop med Centerns och påverkar regeringssamarbetet indirekt.

-Vi måste ha en gemensam värdegrund om vi ska kunna arbeta tillsammans, säger Veronica Thörnroos.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »