Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 februari, 2022 - 22:10Uppdaterad: måndag, 14 februari, 2022 - 22:10
  • Lantrådet Veronica Thörnroos. Foto Rasmus Olin ÅRTV

Lantrådet om S-kritik: ”Det är lite olyckligt”

Lantrådet Veronica Thörnroos (C ) håller inte med Camilla Gunell (S) om att Svenska Folkpartiet, SFP, inte gjort tillräckligt för att få igenom en reviderad självstyrelselag.

Camilla Gunell kritiserade partiet i en insändare i måndagens Hufvudstadsbladet.

Veronica Thörnroos befinner sig i Helsingfors för att förhandla om självstyrelselagen med bland annat SFP.

- Jag tycker det är lite olyckligt för att från både den här landskapregeringens och den förra landskapsregeringen har vi försökt, oberoende vem som suttit i regeringsställning eller i opposition, att hitta gemensamma lösningar när det gäller politiken mot Helsingfors och speciellt självstyrelselagsrevisionen, säger hon.

Förväntningarna på SFP kan vara större eftersom partiet innehar de ministerposter som äger frågan, men lantrådet menar att Åland och självstyrelselagen är en fråga som berör hela Finlands riksdag.

- Något formellt beslut att dra tillbaka lagförslaget som det ser ut nu, har mig veterligen inte fattats, säger Veronica Thörnroos.

 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »