Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 december, 2019 - 10:23Uppdaterad: onsdag, 4 december, 2019 - 17:28

Landskapet vill öppna för svenska psykologer

Landskapet vill att psykologstuderande i Sverige ska kunna göra sin PTP, praktisk tjänstgöring för psykologer, på Åland. 2017 gjordes lagen om för att möjliggöra för svenska läkare att göra sin allmäntjänstgöring i Finland och nu vill landskapet göra det samma för psykologer.

Man skriver till familje- och omsorgsminister Krista Kiuru att förändringen skulle underlätta rekryteringen av svenskspråkig personal. Enligt svenska Socialstyrelsens regler kan svenska psykologer göra sin PTP i Finland men den finska behörighetslagstiftningen tillåter det inte. Därför vill man nu att den finska lagen utreds och ändras, det skriver social- och miljöavdelningens avdelningschef Bengt Michelson i ett PM till Social- och hälsovårdsministeriet i riket.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »