Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 december, 2016 - 11:14
  • Landskapsregeringen söker en egen utredare på grund av rikets social- och hälsovårdsreform, den så kallade Sote-reformen. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Landskapet söker specialutredare

Landskapsregeringen söker nu en egen utredare på grund av rikets social- och hälsovårdsreform, den så kallade Sote-reformen.

Tjänsten tillsätts så fort som möjligt och sträcker sig över hela nästa år. Det är andra gången som det söks en ny utredare till regeringskansliet. I första omgången tidigare i höstas lyckades inte rekryteringen trots fem sökande. Nu har kraven tydliggjorts i annonsen. Den person landskapsregeringen söker skall vara jurist, ha goda kunskaper i endera skatterätt eller socialpolitik, eller både och, och ha goda insikter i självstyrelsejuridik. Meriterande är erfarenhet av förvaltning.

- Vi behöver rusta på utredarsidan för vi har en mängd utmanande saker framför oss, inte bara Sote-reformen, säger förvaltnings- och utvecklingschef Dan E Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »