Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 mars, 2020 - 06:02Uppdaterad: torsdag, 19 mars, 2020 - 08:25

Landskapet arbetar på godstrafiken västerut

Under gårdagskvällen och natten har landskapet arbetat på att säkra upp godstrafiken till och från Sverige.

Igår var Ålands Radio i kontakt med Posten och Transmar som ville att Rosella eller Eckerö skulle trafikera, i alla fall tre turer i veckan med bara gods, för att säkra upp det akuta behovet. Det var en av de lösningar som landskapsregeringen undersökte.

–Det är en lösning vi tittar på, men jag kan inte närmare gå in på hur det blir innan det är helt klart, sa infrastrukturminister Christian Wikström.

Senare under eftermiddagen meddelade Tallink Silja att man kommer att trafikera rutten Åbo – Kapellskär med Baltic Princess och Galaxy för att säkra godstransporter mellan länderna, men då utan att stanna på Åland. När Ålands radio åter talade med infrastrukturministern meddelade han att man från landskapets sida just varit i kontakt med berörda parter och man undersökte även den lösningen, men inget var under gårdagskvällen ännu klart. Landskapet lovade att presentera lösningen så fort den färdigställts, troligtvis under dagen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »