Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 1 april, 2019 - 17:26Uppdaterad: måndag, 1 april, 2019 - 20:04
  • Lagtinget debatterade idag medborgarinitiativet om kortrutten, som finans- och näringsutskottet föreslår att förkastas. Över 1.800 personer hade skrivit under initiativet där man protesterade mot det nuvarande kortruttsförslaget. Foto Malin Lundberg.

Lagtinget diskuterade medborgarinitiativ om kortrutten

Finans- och näringsutskottet föreslår som vi tidigare berättat att lagtinget ska förkasta medborgarintiativet om kortrutten.

Utskottet skriver i sitt betänkande att initiativet har ett gott syfte, men att det inte går att lagstifta om ett materiellt innehåll för hållbarhetskriterierna på ett genomförbart sätt. Under dagens diskussion i lagtinget lämnade Lars Häggblom från Obunden samling in en reservation mot Finans- och lagutskottets betänkande om medborgarintiativet om kortrutten, där han efterlyser en skärgårdslag. Vice Talman Veronica Thörnroos, centern, replikerade med att fråga varför regelverket skulle vara snävare för skärgården än för fasta Åland när det handlar om att starta upp infrastrukturella projekt. Lars Häggblom svarade att en skärgårdslag inte behöver leda till att det blir snävare regler för skärgården.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »