• En kvinna har häktats på sannolika skäl misstänkt för bland annat två fall av mordförsök. Foto Ida Jansson
Christoffer Ahlfors:
Publicerad: fredag, 18 oktober, 2019 - 09:37, uppdaterad: fredag, 18 oktober, 2019 - 13:46

Kvinna misstänks ha försökt köra på poliser

En kvinna häktades i går för på sannolika skäl misstänkt för två fall av mordförsök, grovt äventyrande av trafiksäkerheten och våldsamt motstånd mot tjänsteman

Kvinnan misstänks ha, med avsikt, försökt köra på två polisen under förra torsdagens biljakt i centrum som Ålands Radio tidigare rapporterat om. Igår häktades hon.

–Vid två tillfällen har polisen försökt få stopp på personbilen med hjälp av spikmattor, när polisen klivit ur bilen och försökt få tag i kvinnan har hon riktat in sig och försökt köra mot polismännen som kunde hoppa undan, säger Christoffer Ahlfors på polisen.

Man fortsätter nu att utreda detaljerna i fallet vidare, men vill inte gå in på detaljer i nuläget.

–Vi pratar grova brott så det är viktigt att polisen gör en så noggrann förundersökning som möjligt, säger Ahlfors.

Åtal ska väckas senast den fjärde december.

Fler Nyheter

“Liberalerna var inte önskvärda i regeringsförhandlingarna”

Katrin Sjögren:
Varken Camilla Gunell (S) eller Katrin Sjögren (L) är förvånade över den regeringsbas som idag presenterades.

Sandberg: "Vinnarnas regering"

Siv Sandberg:
Vinnarnas regering och en regering som vänder högerut. Så kan den nya regeringsbasen som presenterades i dag sammanfattas enligt Siv Sandberg, statsvetare och forskare vid Åbo Akademi.

Inkommande post väntas bli försenad

Eivor Granberg:
Betydande förseningar i postgången väntas även drabba ålänningarna, med anledning av den strejk som i dag inleds i riket inom den finländska posten, Posti.

Nominera till Årets senior

Äldrerådet i Mariehamn har sedan 2011 delat ut utmärkelsen Årets senior och den som premieras får dela ut en summa på 200 euro till en ideell förening som Årets senior anser gör ett gott arbete för våra medmänniskor.

Pensionärer, flyktingar och gasbilar i ÅD-motioner

Stephan Toivonen kommenterar regeringsbasen:
Ett skattefritt pensionsarvode på 100 euro till alla som lyfter folkpension, sjukpension eller som av olika orsaker inte längre erhåller inkomstrelaterad ersättning. Detta istället för den summa på 1,8 miljoner för avdrag på löne-och pensionsinkomster som finns i den avgående landskapsregeringens budgetförslag för år 2020.

"Bergstrukturen är närmast att jämföras med en frusen tvättsvamp"

Förhållandena i bergstrukturen i farleden utanför Degerby på Föglö är "närmast att jämföras med en frusen tvättsvamp". Det skriver Bengt Eriksson , projektledare på Byggab som tilldelats uppdraget att bygga en bro mellan Gripö och Deberby, i en insändare i dagens lokaltidningar.

Sju nya i lagtinget efter regeringsbildningen

Moderat samlings två ministerposter i den nya landskapsregeringen innebär att de avgående ministrarna Wille Valve och Mika Nordberg tar plats i lagtinget. Sammanlagt sju nya lagtingsledamöter tar plats i lagtinget.

C, ObS, MSÅ och HI i regering

C, ObS, MSÅ och HI i regering:
Dessa fyra partier ingår i regeringen: Centern, Obunden samling, Moderat samling Åland och Hållbart initiativ. Ålands Framtid stöder regeringen, men får ingen ministerpost.

Regeringsbasen presenteras idag

Idag klockan 12.00 presenteras regeringsbasen av regeringssonderaren Veronica Thörnroos (C). Ålands Radio direktsänder presskonferensen från start.