Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 april, 2024 - 06:01Uppdaterad: torsdag, 18 april, 2024 - 10:12
  • Kulturdelegationens ordförande Matilda Björklund.

Kulturdelegationens ordförande hoppas på mer samarbete när Paf-stöden spås minska

När spelbolaget Pafs inkomster minskar krävs mer samarbeten mellan de åländska föreningarna. Det menar kulturdelegationens ordförande Matilda Björklund. 

Paf-stöden kommer med största sannolikhet att minska i framtiden, bland annat som en effekt av att Finland planerar att gå in för ett licenssystem för spel
– Vi ska inte dra allt för stora växlar ännu, vi får ta det som det kommer. Är det något kulturutövare är bra på så är det att vara flexibla och kreativa. Jag tror också det kan sporra lite att se saker på ett annat sätt än tidigare, säger Björklund.  

Ålands kulturdelegation lyder under Ålands landskapsregering och har till uppgift att stöda och utveckla åländskt kulturliv. Delegationen tar beslut om fördelning av stipendier och understöd till kulturarbetare och organisationer.   

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »