Publicerad: måndag, 30 mars, 2020 - 10:52Uppdaterad: måndag, 30 mars, 2020 - 17:16
  • Sleipner återupptar sin ridskoleverksamhet. Arkivbild.

Kritik mot att Sleipner öppnar

Mariehamns kultur- och fritidschefen Fredrika Sundberg är kritisk till att ridklubben Sleipner startar upp sin ridskoleverksamhet mitt under rådande coronapandemi.

Den 18 mars skickade ridklubben ut ett meddelande om att det inte skulle vara någon mer ridskoleverksamhet på grund av undantagstillståndet. Men en vecka senare informerade klubben att den regelbundna ridningen skulle återupptas. Mariehamns stad har rekommenderat alla sina hyresgäster att deras idrottsanläggningar är stängda. Detta enligt de direktiv som getts från regeringen med anledning av undantagsförhållandena som råder i landet.

Katarina Donning är vice ordförande för Sleipner och hon säger att anledningen bakom beslutet att återigen öppna verksamheten grundar sig i att hästarna behöver motion och tillsyn för att må bra jämfört med andra verksamheter som kan exempelvis bara låsa in en boll i förrådet.

Fredrika Sundberg har förståelse att djuren behöver skötas. Men hon är kritisk till att Sleipner öppnar för ordinarie verksamhet eftersom anläggningarna ska vara stängda.