Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 januari, 2022 - 16:15Uppdaterad: fredag, 28 januari, 2022 - 17:04
  • Åsikterna går isär på Kumlinge. Arkivbild.

Kritik mot Kumlingeberedning

Kommunfullmäktige i Kumlinge valde nytt presidium och ny kommunstyrelse i går. Mats Perämaa är ny fullmäktigeordförande med Gun-Mari Lindholm som första viceordförande och Mia Hanström som andra viceordförande.

Till styrelsen valdes Lenny Karlsson som ordförande, Marko Lahtinen som viceordförande och Ingalill Borg, Satu Numminen och Benny Pettersson som ledamöter.

Gun-Mari Lindholm, som förra året var kommunstyrelsens ordförande, är besviken på hur man berett tillsättandet av presidiet och styrelse och det lyfte hon på mötet.

- Kutym brukar vara att alla samlas och diskuterar ihop sig om vad som är det bästa förslaget för kommunen. Den här gången kallade fullmäktigegruppen till ett sonderingsmöte där sittande styrelse sa att vi gärna skulle fortsätta, men det förstod vi snabbt att fullmäktigegruppen inte ville, säger Gun-Mari Lindholm.
Till resterande sonderingsmöten var de fyra i kommunstyrelsen som hade mandat i fullmäktige inte inbjudna, vilket Lindholm är kritisk mot.
- Vi bär ju våra väljares röster och vi har haft en majoritet av rösterna, så många Kumlingebor har inte fått sin röst hörd om vem som ska bära kommunen i framtiden, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »