Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 30 januari, 2020 - 15:40
  • Kjell Ekström, tillsammans med Eva-Jo Hancock och Per-Ove Högnäshar sammanställt boken om Ålandskoloristen Bo Högnäs. Foto: Nina Smeds, ÅRTV

Konstnären Bo Högnäs hyllas i ny bok

Nästa vecka kommer en ny bok om konstnären Bo Högnäs som ges ut av sonen Per-Ove Högnäs, Kjell Ekström och Eva-Jo Hancock.

Den heter Ålandskoloristen Bo Högnäs och trycks i 400 exemplar. De 200 sidorna samlar reproduktioner av Högnäs måleri, en kortfattad biografi och en sammanställning av kritikernas syn på hans konstnärsskap.
- Framför allt är det kärleken till naturen som är anslående i Högnäs konst. Han älskade naturen, vilket han lyckades förmedla i sina verk på ett genuint, innerligt och känslosamt sätt med färgkaskader som saknar motstycke i den åländska konsten, säger Kjell Ekström, som samlat in material, i ett pressmeddelande.
Ålands konstmuseum ställer också ut Högnäs konst med vernissage den 13 februari.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »