Publicerad: måndag, 21 september, 2020 - 10:39Uppdaterad: onsdag, 23 september, 2020 - 13:20
  • Foto: Teresa Westmark

Konstaterade skador på Amorellas skrov

Skador har konstaterats i botten av Amorellas skrov. Det skriver Viking Line i ett pressmeddelande.

- Dykare har undersökt fartyget under söndagskvällen. Vissa skador har konstaterats men deras omfattning utreds vidare, skriver rederiet.

Utredningsarbetet beräknas ta ytterligare några dagar, men målsättningen är att påbörja flytten av fartyget till dock.
- Innan dess utvärderas möjligheterna för bogsering till reparationsvarvet. Tidtabellen för arbetet är ännu inte fastställd. Vi beslutar tillsammans med berörda myndigheter vilka åtgärder som vidtas, lyder pressmeddelandet.

Till Hufvudstadsbladet säger informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström att det står klart att fartyget, som är dubbelbottnat, har tagit in vatten.
- Men det är oklart hur många sektioner som har drabbats. Hon ska tas till Åbo för reparation, men när och hur det sker vet vi inte ännu. Hon är fortfarande tungt lastad, och vi utreder som bäst om man kunde lasta av henne och föra lasten till Långnäs, säger Boijer-Svahnström.

Ombord finns fortfarande både personbilar och andra fordon, och passagerarna tvingades lämna fartyget utan att ta med sig några ägodelar. Dessa har nu samlats ihop av besättningen, som börjat arbeta för att alla ska få tillbaka sina saker.
- 49 personer i besättningen är kvar ombord. De hör främst till den tekniska avdelningen. De övriga 26 har fått komma i land, säger Boijer-Svahnström till Hufvudstadsbladet.

HÄR kan du läsa mer om Amorellas grundstötning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »