• Harry Jansson. Arkivfoto: Ulf Weman.
Jomalas kommunstyrelseordförande Harry Jansson:
En längre intervju med Harry Janson (från Åland idag)
Publicerad: fredag, 12 juli, 2019 - 15:51, uppdaterad: fredag, 12 juli, 2019 - 17:10

Kommunikation väsentlig vid delgeneralplan, menar Jansson

Jomala kommun har en ny delgeneralplan på gång.

Nuvarande Möckelö strand kommer att utvidgas och även justeringar för att klara av kraven på offentlig service gällande daghem t.ex. Centerns Harry Jansson är ordförande i Jomalas kommunstyrelse och han berättar att kommunen ska fortsätta ha en tillväxt, med nya människor som förhoppningsvis ska trivas och fortsätta att bidra till Jomalas tillväxt. Men med tanke på att det varit lite stökigt gällande Mariehamns delgeneralplan här nyligen, finns det kanske lärdomar att ta.

Harry Jansson berättar att förutsättningarna är olika mellan kommunerna men att kommunikation alltid är väsentlig då det sämsta som kan inträffa är att det händer saker som berörda människor inte känner till. Brev kommer att skickas ut till alla som kan tänkas beröras för att säkerställa att alla får ta del av informationen.

Fler Nyheter

Rattfull Mariehamn-Långnäs tur och retur

En kvinna har dömts i Tingsrätten för ett fall av rattfylleri. Kvinnan har i oktober i fjol kört från Mariehamn till Långnäs och tillbaka med en blodalkoholhalt på 0,74 promille.

Polisen: Skolskjutningshot var menat som skämt

Kommissarie Tommy Thörnroos:
Polisen meddelar idag att det hot som skolskjutning som riktades mot Godby högstadium var menat att vara ett skämt. Den 11 februari anmäldes till polisen att någon hade skrivit en hotfull text på flera platser i Godby högstadieskola.

Mikaela Nyman kandidat till Nordiska Rådets litteraturpris

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Mikaela Nyman är Ålands kandidat till Nordiska rådets litteraturpris 2020. Det meddelar Gustaf Widén från Ålands litteraturnämnd i ett pressmeddelande under eftermiddagen.

Lumparland ska ansöka om amorteringsfrihet

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Lumparlands kommunstyrelse beslöt på gårdagens möte att ansöka om amorteringsfrihet på sina lån. Detta för att lindra de likviditetsproblem kommunen upplever.

Fananamma polisanmäler bastuincident

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Någon har under gårdagskvällen eller natten lämnat ett träföremål på en bastuspis och vridit igång timern i Fananammas lokaler i Jomala.

Hammarlands församling kallar till krismöte

Hammarlands tf kyrkoherde Jon Lindeman intervjuas av Tomas Tornefjell:
Hammarlands församling har svårt att locka personal och nu bjuder man in medlemmarna till ett möte för att diskutera det kritiska personalläget och församlingens framtid.

Ung trio misstänks för straffbart bruk av narkotika

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Tre unga personer varav en minderårig misstänks för straffbart bruk av narkotika efter att polisen kom på dem med att röka cannabis i går.

Tillväxtens nya villkor

Åsubs forskningschef Jouko Kinnunen intervjuas av Tomas Tornefjell:
Hur påverkas Åland av megatrender som den tekniska utvecklingen, klimatförändringen, befolkningstrender samt en omfördelning av ekonomisk makt från det nordvästra till det sydöstra halvklotet?

Vägbankar och makrofyter undersöks i Husösamarbete

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Landskapsregeringen har godkänt ett samarbetsprogram med Husö biologiska station för år 2020 enligt ett långsiktigt finansieringsavtal med Åbo akademi.