Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 juli, 2019 - 15:51Uppdaterad: fredag, 12 juli, 2019 - 17:10
  • Harry Jansson. Arkivfoto: Ulf Weman.

Kommunikation väsentlig vid delgeneralplan, menar Jansson

Jomala kommun har en ny delgeneralplan på gång.

Nuvarande Möckelö strand kommer att utvidgas och även justeringar för att klara av kraven på offentlig service gällande daghem t.ex. Centerns Harry Jansson är ordförande i Jomalas kommunstyrelse och han berättar att kommunen ska fortsätta ha en tillväxt, med nya människor som förhoppningsvis ska trivas och fortsätta att bidra till Jomalas tillväxt. Men med tanke på att det varit lite stökigt gällande Mariehamns delgeneralplan här nyligen, finns det kanske lärdomar att ta.

Harry Jansson berättar att förutsättningarna är olika mellan kommunerna men att kommunikation alltid är väsentlig då det sämsta som kan inträffa är att det händer saker som berörda människor inte känner till. Brev kommer att skickas ut till alla som kan tänkas beröras för att säkerställa att alla får ta del av informationen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »