• Harry Jansson. Arkivfoto: Ulf Weman.
Jomalas kommunstyrelseordförande Harry Jansson:
En längre intervju med Harry Janson (från Åland idag)
Publicerad: fredag, 12 juli, 2019 - 15:51, uppdaterad: fredag, 12 juli, 2019 - 17:10

Kommunikation väsentlig vid delgeneralplan, menar Jansson

Jomala kommun har en ny delgeneralplan på gång.

Nuvarande Möckelö strand kommer att utvidgas och även justeringar för att klara av kraven på offentlig service gällande daghem t.ex. Centerns Harry Jansson är ordförande i Jomalas kommunstyrelse och han berättar att kommunen ska fortsätta ha en tillväxt, med nya människor som förhoppningsvis ska trivas och fortsätta att bidra till Jomalas tillväxt. Men med tanke på att det varit lite stökigt gällande Mariehamns delgeneralplan här nyligen, finns det kanske lärdomar att ta.

Harry Jansson berättar att förutsättningarna är olika mellan kommunerna men att kommunikation alltid är väsentlig då det sämsta som kan inträffa är att det händer saker som berörda människor inte känner till. Brev kommer att skickas ut till alla som kan tänkas beröras för att säkerställa att alla får ta del av informationen.

Fler Nyheter

Christan Wikström, ObS, blir infrastrukturminister

Christian Wikström (ObS) intervjuas av Felix Quarnström
Christian Wikström, Obunden Samlings partisekreterare, blir infrastrukturminister i den tillträdande landskapsregeringen. Det bekräftar Wikström under tisdagkvällen.

Stort steg framåt för nytt ekonomiskt system

Avgående finansminister Mats Perämaa
I ett brev undertecknat av Ålandsminister Anna-Maja Henriksson (SFP) och Finlands finansminister Mika Lintilä (C) har landskapsregeringen i dag fått löfte av regeringen Antti Rinne att avräkningsgrunden för klumpsumman ska höjas till 0,47 procent, precis det som landskapsregeringen begärt.

Byggfirma kräver Fifax på 450.000 euro

Peter Grönholm rapporterar
Byggfirma Hans Mattson Ab kräver Fifax och F-Fast på närmare 450 000 euro. Det framkom när den planerade tre dagar långa rättegången inleddes idag.

Fjärdvägen berörs inte av stödstrejk

Nyhetsnotisen i ljudformat
M/S Fjärdvägen som står för den största delen av transporten av livsmedel till Åland berörs inte av Sjömansunionens stödstrejk.

Poststrejken fortsätter i riket

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Riksförlikningsmannen Vuokko Piekkala lade fram ett medlingsbud angående poststrejken igår och nu på förmiddagen meddelade Post- och Logistikunionen Pau att dom inte godkänner medlingsbudet.

Anton Nilsson slutar som Ålands specialmedarbetare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
På måndag kommer Ålands nuvarande specialmedarbetare, Anton Nilsson, att börja på ett nytt jobb på EU-kommissionen. Detta innebär att han också kommer att sluta som Ålands specialmedarbetare i Europaparlamentet efter fyra år vid posten.

22 träd tas ned på Södragatan och Norragatan

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Sammanlagt 22 träd tas ned på Norragatan och Södragatan i centrum av Mariehamn.

Emil Eriksson blir vd för Ålands Radio

Hör Emil Eriksson och Mia Hanström:
Emil Eriksson har utsetts till ny vd för Ålands Radio och TV Ab och tillträder tjänsten efter årsskiftet. - Jag tycker det verkar vara en intressant tjänst med utmaningar, samtidigt som public service är ett väldigt viktigt uppdrag i samhället att ytterst värna och försvara demokratin, säger han.

Sid flyttar till Seinäjoki

Nyhetsnotisen i ljudformat
Robin Sid har skrivit på ett kontrakt med SJK som sträcker sig över de två kommande säsongerna.