Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 februari, 2024 - 16:47
  • Infrastrukturavdelningens biträdande avdelningschef Niklas Karlman. Arkivbild.

Karlman: Inget tredje officiellt förlikningsförsök har gjorts

Inget officiellt tredje förlikningsförsök har gjorts och omkring tio sidor med relevant beredningsmaterial är ännu inte offentliggjort i ärendet om elhybridfärjan enligt infrastrukturavdelningens biträdande avdelningschef Niklas Karlman. 

De 60 sidor som lämnades ut i torsdags bedömdes som relevant beredningsmaterial, då det kan finnas tidigare dokument som har fått uppdaterade uppgifter när man fått mer information att tillgå. Det finns dokument som berör medling som man kommit överens med motparten om att de ska vara konfidentiellt, men det är något man undersöker om man kan lyfta sekretessen ifrån uppger Karlman. 

Talmannen Veronica Thörnroos (C) påpekade i en intervju med Ålands Radio i fredags att hon tvingats förneka vid flera tillfällen att de haft förlikningar, tre stycken försök enligt henne. Men i dokumentationen från i torsdags nämns bara två förlikningstillfällen. Karlman känner inte till något officiellt tredje förlikningsförsök. 

– Jag antar att det är någon diskussion som förts mellan konsortiet och någon från vår sida. Men det är inget som finns dokumenterat i mina papper, säger Karlman. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »