Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 mars, 2020 - 13:31Uppdaterad: måndag, 16 mars, 2020 - 13:35

Kalkyl begärd för tilläggsbudget

Finansminister Torbjörn Eliasson mötte under förmiddagen de åländska bankerna.

Under mötet diskuterades bland annat hur man ska hantera den ekonomiska situationen som uppkommer som följd av coronapandemin. Finlands bank har redan gått in med 500 miljoner euro i det finländska banksystemet. Detta för att säkra hushålls- och företags finansiering till följd av viruset. Finlands banks beslut kommer att ha positiva effekter för Åland både direkt och indirekt, säger Eliasson.

- Vi vill nu fokusera på en tilläggsbudget som ska hantera krisen som uppstått. En kalkyl från bankerna är begärd för att räkna ut hur mycket pengar det kan tänkas handla om. Men någon slutsumma vill finansministern inte spekulera kring.

Eliasson säger att det finns färdiga åtgärder i verktygslådan för att bland annat hantera de likviditetsproblem som uppkommer.

- Vi tittar på ytterligare åtgärder som kan behövas och då blir det säkert aktuellt att gå till lagtinget och begära nya fullmakter och möjligheter att utnyttja våra reserver, säger Torbjörn Eliasson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »