Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 juni, 2018 - 14:44Uppdaterad: tisdag, 26 juni, 2018 - 16:42
  • Jomalas kommundirektör John Eriksson. Foto: Owe Sjöblom.

Jomalas samfundsskatt går till stan

Det finns företag som har sin verksamhet och anställda i Jomala, men deras samfundsskatt betalas till Mariehamn. Det hävdar Jomalas kommundirektör John Eriksson.

Det är uppgifter från skatteförvaltningen som gör att företagen är registrerade i Mariehamn och flera av de som Eriksson varit i kontakt med tycker det är fel att samfundsskatten går till stan när den egentligen borde komma Jomala till godo. Hur mycket det rör sig kan inte Eriksson säga eftersom Jomala inte har tillgång till stadens skattelängder.

Landskapet har varit medvetna om detta problem sedan februari i år och har ändå inte gjort något åt det. I mars fastställdes fördelningen av samfundsskatten och då var inte företagen placerade på rätt sida om kommungränserna.

Enligt landskapet är det upp till Jomala och Mariehamn att komma överens om eventuella justeringar om samfundsskatt har betalats till fel kommun, men enligt John Eriksson har Mariehamn inget intresse att betala till Jomala.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »