Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 januari, 2022 - 05:51Uppdaterad: torsdag, 13 januari, 2022 - 07:05
  • Tage Eriksson leder nu Jomalas fullmäktige. Arkivfoto.

Jomalafullmäktige får ny ordförande

Tage Eriksson (C) är ny kommunfullmäktigeordförande i Jomala.

Tage Eriksson efterträder Anders Eriksson (ÅF) som suttit på posten i två år. Det var Wille Valve (MSÅ) som föreslog Tage Eriksson till posten och till Ålandstidningen säger Wille Valve att en majoritet av fullmäktige inte längre har förtroende för Anders Eriksson efter att han sammankallat till ett möte om Ömsen bakom resten av fullmäktiges rygg. Valet av Tage Eriksson var enhälligt på mötet, och det var också valet av Gyrid Högman (C) till vice ordförande.

På fullmäktigemötet valdes också en ny kommunstyrelse för åren 2022 och 2023. I den sitter Jörgen Strand (MSÅ) som ordförande medan Sandra Listherby (Lib) är vice ordförande. Ledamöter är Jonas Eriksson (C), Patricia Lindén (C), Tomas Boedeker (MSÅ), Linda Fagerlund (Ob) och Susanne Blomqvist (S).

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »