Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 december, 2016 - 06:05Uppdaterad: torsdag, 22 december, 2016 - 07:14
  • Med datorns hjälp ska äldre personer kunna bo hemma längre i framtiden. Foto: Malin Lundberg.

Jomala får 55.000 för äldreomsorgsprojekt

Jomala kommun beviljas högst 55.000 euro från landskapsregeringen för att utveckla äldreomsorgsprojektet ”äldreomsorg på distans”.

Under det här året har sex kommuner tecknat kontrakt om verksamheten som är en digital form av samordnad äldreomsorg. Jomala vill göra en kvalitativ må bra-tv så att äldre i kommunen får en ökad känsla av trygghet och social samvaro så att tiden för hemmaboende förlängs. Projektmålen är bland annat att ha kontakt med läkare från en privat aktör och Oasen, installation av en nattillsynskamera och att genom samarbete med organisationer, församlingar och bibliotek skapa ett bredare och mer intressant utbud. Landskapsregeringen bedömer att Jomala kommun har goda förutsättningar att genomföra projektet och beviljar därför kommunen pengarna i enlighet med lagen om landskapsandelar till kommunerna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »