Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 november, 2019 - 16:13Uppdaterad: onsdag, 6 november, 2019 - 16:21
  • Skär ned på Medisutbudet, tycker John Holmberg, liberal. Foto Nina Smeds

John Holmberg vill skära ned på Medisutbud

Skär ner på de friskvårdskurser som redan finns hos andra organisationer och företag. Det sade John Holmberg (Lib) när lagtinget debatterade Medis framtida finansiering i lagtinget idag.

-Nästan alla Medis drygt 70 friskvårdskurser har en motsvarighet i en annan organisation eller företag, Medisutbudet är föråldrat eftersom det för 20 år sedan fanns få friskvårdsföretag, sade han.

Enligt Holmberg har inte det offentliga Åland råd med det kursutbud som nu finns.

- Den offentliga ekonomin skulle stärkas och det skulle definitivt främja företagandet och inte minst det kvinnliga företagandet, sade han.
John Holmberg föreslog istället att en tiondel av pengarna kunde användas för att stävja den ökande psykiska och fysiska ohälsan.
-Då skulle vi få igång människor som vi inte annars får igång, sade han.

Avgående vicelantrådet Camilla Gunell (S) anser att det är bra att det finns många aktörer inom friskvård och att det i slutändan blir billigare för samhället.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »