• Viking Lines styrelseordförande Ben Lundqvist. Arkivbild
Viking Lines styrelseordförande Ben Lundqvist
En längre intervju med Ben Lundqvist (från Åland idag)
Fredrik Rosenqvist, frilansande ekonomijournalist om Viking Line-affären
Hannes Häggblom, fristående finansbetraktare om Viking Line-affären
Publicerad: torsdag, 20 juni, 2019 - 17:10, uppdaterad: torsdag, 20 juni, 2019 - 17:10

"Jag har stora förhoppningar"

Igår kväll kom beskedet att 17,1% av Viking Lines aktier förvärvades till det svenska bolaget Maelir AB, som gör bolaget till den enskilt största delägaren.

Det var Rafaelsfären som sålde sina aktier och de anser att det är dags för nya krafter att ta vid efter att ha haft engagemang i Viking Line i 60 år. Ben Lundqvist är ordförande för Viking Line och han säger att hans första reaktion kring affären var positiv, trots att han har en tanke om att det är bra att Viking Line har åländska ägare.

- Man kan naturligtvis se saken som att det är positivt att det kommer nytänkande även om min uppfattning är att vi har tänkt rätt bra hittills. Men det får framtiden visa. Jag har stora förhoppningar om att den här affären kommer leda till något fint, säger Viking Lines ordförande, Ben Lundqvist.

Fler Nyheter

Gott diskussionsklimat råder

Veronica Thörnroos:
-Det är ett gott diskussionsklimat och alla respekterar min önskan om att vi ska starta med ett rent bord. Det säger centerns ordförande Veronica...

Air Leap fick nytt kontakt

Avgående infrastrukturminister Mika Nordberg och Air Leaps vd Magnus Ivarsson
Landskapet ger flygbolaget Air Leap ett kontrakt för att sköta flygtrafiken mellan Mariehamn och Stockholm i en upphandling som slutfördes idag. Detta trots att flygbolaget tidigare haft problem med försenade och inställda flyg.

Obs höll positiva regeringssamtal

Obunden samlings partiordförande Bert Häggblom
Obunden samlings partiordförande Bert Häggblom är nöjd med de inledande samtalen med centern som under dagen hållit en allra första regeringssondering med de olika partierna.

Många tittade på valvakan

Nyhetsnotisen i ljudformat
Under söndagskvällen och under natten mot måndag streamades Ålands Radios valvaka från Alandica närmare 5000 gånger av över 2700 personer via Ålands Radios hemsida.

Lind nominerad till Augustpriset

Nyhetsnotisen i ljudformat
Författaren Åsa Lind, som tidigare var bosatt på Brändö, har tillsammans med Joanna Hellgren nominerats till Augustpriset för årets svenska barn- och ungdomsbok.

Ansvarsfrågan om internetröstningen ska utredas

Nyhetsnotisen i ljudformat
Ansvarsfrågan kring den inställda internetröstningen kommer att utredas.

Dags att nominera vinnare till Rädda Barnen-priset

Nyhetsnotisen i ljudformat
Det är tid att nominera vinnaren till årets Rädda Barnen-pris.

Misstänkta nödraketer - men ingen i nöd

Nyhetsnotisen i ljudformat
Flera personer ringde in till Sjöräddningscentralen efter misstanke om att nödraketer hade avfyrats öster om Mariehamn sent på söndagskvällen.

Ännu oklart hur många brevröster som hann fram

Nyhetsnotisen i ljudformat
Ännu finns ingen samlad bild över hur många brevröster som i tid kom in till lagtings- och kommunalvalen. Valadministratör Casper Wrede säger att han bett kommunerna om de här uppgifterna.