Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 juni, 2019 - 17:10Uppdaterad: torsdag, 20 juni, 2019 - 17:10
  • Viking Lines styrelseordförande Ben Lundqvist. Arkivbild

"Jag har stora förhoppningar"

Igår kväll kom beskedet att 17,1% av Viking Lines aktier förvärvades till det svenska bolaget Maelir AB, som gör bolaget till den enskilt största delägaren.

Det var Rafaelsfären som sålde sina aktier och de anser att det är dags för nya krafter att ta vid efter att ha haft engagemang i Viking Line i 60 år. Ben Lundqvist är ordförande för Viking Line och han säger att hans första reaktion kring affären var positiv, trots att han har en tanke om att det är bra att Viking Line har åländska ägare.

- Man kan naturligtvis se saken som att det är positivt att det kommer nytänkande även om min uppfattning är att vi har tänkt rätt bra hittills. Men det får framtiden visa. Jag har stora förhoppningar om att den här affären kommer leda till något fint, säger Viking Lines ordförande, Ben Lundqvist.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »