Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 maj, 2021 - 13:42Uppdaterad: onsdag, 5 maj, 2021 - 14:46
  • Innebandysäsongen inställd. Foto Malin Lundberg

Innebandysäsongen inställd

Styrelsen för Ålands innebandyförbund, ÅIBF, väljer att inte återuppta seriespel och avslutar säsongen. Därmed kan det inte koras några åländska mästare för säsongen 2020/2021.

Bakgrunden till att man väljer att avsluta seniorsäsongen i förtid är att de sportsliga förutsättningarna inte blir bra plus att det skulle vara kraftigt modifierade slutspel under tidspress. Restriktionerna tillåter fortfarande inte mer än tio personer inomhus för hobbyverksamhet. Styrelsen ansåg att det skulle vara orealistiskt att man innan den 31 maj har nått en gräns där 50 personer inomhus för hobbyverksamhet tillåts, vilket är det som krävs. Detta skriver ÅIBF i ett pressmeddelande.

Arvoden för domare och hyra för plan som betalts in till förbundet från lag/föreningar och som ej nyttjats under återstoden av grundserien betalas tillbaka snarast möjligast.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »