Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 augusti, 2020 - 12:40Uppdaterad: onsdag, 26 augusti, 2020 - 17:13

Inget karantänkrav efter kryssning

Resenärer som inte besökt Sverige under kryssningen, det vill säga inte gått i land, behöver inte vara i 14 dagars frivillig karantän.

Detta är svaret som landskapsregeringen har erhållit från social- och hälsovårdsministeriet. Kravet är dock att kryssningsfartygen ser till att hälsosäkerheten ombord är under kontroll.
Frågan var en av dem som lyftes när minister Annette Holmberg-Jansson och omsorgsminister Krista Kiuru möttes i förra veckan.

Tanken från social- och hälsovårdsministeriet är nu att man ska gå igenom tillämpningen med gränsbevakningsmyndigheterna och rederierna.

Detta är ett välkommet besked enligt landskapsregeringen, som skriver att man hoppas på en fortsatt bra och tät dialog med ministeriet i frågeställningar som berör pandemin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »