Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 mars, 2018 - 14:09Uppdaterad: onsdag, 14 mars, 2018 - 14:14
  • Motionen om extra pengar till Visit Åland förkastades. Arkivfoto.

Inga extra pengar för destinationsmarknadsföring

Lagtinget beviljade inte några extra pengar till Visit Åland för att marknadsföra Åland som destination.

Det var centerns Jörgen Pettersson som i höstas lämnade in en åtgärdsmotion om att ge extra medel till Visit Åland eftersom de hade drabbats hårt av att deras tidigare ekonomiansvarige hade förskringat pengar. Finans- och näringsutskottets tidigare ordförande, Tage Silander, redogjorde för hur övernattningssiffrorna såg ut för förra året. Silander påpekade att det var en ökning på alla fronter förutom inom campingverksamheten. Så därför ansåg finans-och näringsutskottet att motionen skulle förkastas. I debatten fick Silander stöd av centerns Harry Jansson som förde talan i Jörgen Petterssons frånvaro och Jansson ansåg att det var rätt att förkasta motionen.

- Trots att Visit Åland hade ett svårt ekonomiskt år så inverkade inte den bantade marknadsföringen på antalet övernattningar och det ska vi vara tacksamma för, sade Tage Silander.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »