Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 mars, 2022 - 22:00Uppdaterad: torsdag, 17 mars, 2022 - 10:09
  • Programmet till 2022 års Vera filmfestival. Foto: Johan Ågren.

Hundratals besökare på Vera filmfestivals premiärkväll

Det var första gången på två år som Vera filmfestival kunde slå upp portarna på riktigt åt en fullskalig och ordentlig filmpublik.

Alla insamlade biljettintäkter från premiärkvällen går till UNHCR och deras arbete med att hjälpa flyktingar. Festivalens första kväll med mycket åländskt producerade filmer lockade mycket människor till salongerna vid Bio Savoy.
Filmklubben Chaplin är det som anordnar Vera filmfestival och dess ordförande Pontus Josefsson tyckte att det var roligt att vara igång igen och flera hade längtat efter att gå på festival och kunna träffas igen.

Festivalbesökaren Johanna Brådd sa att det var underbart och lite konstigt, men man tycker om att sitta nära folk igen och Monika Jansson som också besökte festivalen tycker det är fantastiskt att festivalen anordnas igen då det är skönt att drömma sig bort med alla filmer.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »