Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 december, 2023 - 15:29Uppdaterad: torsdag, 7 december, 2023 - 17:15

Hovrätten ändrar i flera återfallsförbrytares straff

Åbo hovrätt har nu kommit med ett avgörande i ett omfattande mål om bland annat rån, övergrepp i rättssak och utpressning som tidigare behandlats i Ålands tingsrätt.

Flera av de dömda i härvan hade överklagat till hovrätten. En man som dömdes till elva månaders fängelse i tingsrätten i december förra året överklagade sin dom och får nu istället ett något förlängt men villkorligt fängelsestraff. Trots att brotten är allvarliga krävs vägande skäl för ett ovillkorligt fängelsestraff eftersom mannen, vid tiden för brotten, varit 15 men inte 18 år fyllda. En annan man som också överklagat sitt fängelsestraff på sju månader och 15 dagar får inga ändringar, trots att hovrätten förkastar en åtalspunkt om stöld. Tre andra personer inblandade i samma härva överklagade också sina domar, två av dem ändras inte medan en av dem fick ett något sänkt skadeståndskrav mot en av de målsägande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »