Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 juni, 2021 - 14:19Uppdaterad: måndag, 14 juni, 2021 - 17:25
  • Lene-May Lindvall. Foto: Axel Eriksson.

Hoppfull efter möte om stadens äldreomsorg

- För första gången på ganska lång tid har jag en förhoppning om att det här löser sig, att det svängt och att vi kan jobba vidare. Det säger Lene-May Lindvall, personalens förtroendeman vid TCÅ, Tjänstemannaorganisationerna på Åland och anställd på Trobergshemmet.

Fackförbunden hade förra veckan ett möte med bland andra stadens nya vikarierande äldreomsorgschef och personalchefen med anledning av de arbetsmiljöproblem personalen i äldreomsorgen upplevt.

Lene-May Lindvall är hoppfull och tycker mötet var konstruktivt, man lyfte frågor om kommunikation, flexibilitet, information och att personalen vill vara mer delaktiga i beslut.

– Det kändes som att alla vill dra åt samma håll, också arbetsgivaren är med på att det inte är några omöjligheter vi begär. Det är saker som ska fungera och därför har det varit frustrerande när det inte gjort det, säger Lene-May Lindvall.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »