Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 december, 2018 - 14:18Uppdaterad: onsdag, 19 december, 2018 - 15:41
  • Centerns Harry Jansson. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Het debatt om självstyrelsepolitiken

I dagens budgetdebatt i lagtinget blev självstyrelsepolitiken en het debattfråga, där centerns Harry Jansson upprepade vikten av att bilda en parlamentarisk kommitté för att få de tröga självstyrelsepolitiska förhandlingarna i Helsingfors att löpa smidigare.

- Vi har inte råd att ha till exempel Roger Nordlund och Johan Ehn på avbytarbänken när det gäller frågor som ska driva Ålands självstyrelse framåt, sade Harry Jansson.

Lantrådet Katrin Sjögren menade att man haft ett bra samarbete i självstyrelsepolitiska nämnden där landskapsregeringen varit öppen med all information man haft.

- Det står var och en fritt att nedvärdera det arbete som landskapregeringen gör, men vi är helt öppna för förslag hur vi kan driva arbetet vidare. Men jag förstår inte hur man kan säga att vi inte skulle ta tillvara lagtingets resurser, det gör mig ledsen, sa Katrin Sjögren.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »