Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 maj, 2020 - 17:41Uppdaterad: måndag, 11 maj, 2020 - 17:42
  • Dagens lagtingsplenum renderade i hårda ord bland debattörerna.

Hårda ord i förtroendedebatt

”Tillsammans” betyder tillsammans på vissa villkor sade Katrin Sjögren (Lib) i lagtinget i dag när man fortsatte debatten om förnyandet av näringsrätten och jordförvärvslagen och frågan om förtroendet för Bert Häggblom (Ob).

Hon kritiserade vicelantrådet Harry Jansson (C ), som, enligt socialdemokraterna, förbjudit tjänstemän att informera om komplexiteten i lagarna på ett medlemsmöte. Harry Jansson svarade att ingen tjänsteman bett honom om lov.

- Så jag har inte varit inblandad i att säga nej till någons närvaro, sade han.

Harry Jansson hade också tidigare sagt i lagtinget att han är positiv till ett diskussionsmöte med hela lagtinget. Nina Fellman (S) tyckte att det var märkligt att landskapsregeringen inte hade analyserat frågan om förtroendet för Bert Häggblom som talman på ett politiskt plan sedan spörsmålet lämnats in.

-Det är självklart att när man tillsätter en talman i lagtinget är det ett resultat av en uppgörelse av regeringsförhandlingar. Nu har ställts frågor till den grad att vice talman Häggblom drog tillbaka sin kandidatur för att bli talman och sedan ställde upp igen. Så helt okomplicerat kan det inte vara, sade hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »