• Bert Häggblom saknar studs i parlamentet. Arkivfoto taget i stadsfullmäktige Foto: Totte Westerlund
Så här lät det när Häggblom och Kemetter debatterade igår:
Publicerad: onsdag, 15 november, 2017 - 05:56, uppdaterad: onsdag, 15 november, 2017 - 06:05

Häggblom saknar studs i parlamentet

Obunden samlings Bert Häggblom tycker att lagtinget saknar studs, något som han sade sig ha upplevt tidigare under sin politiska karriär.

- Förr var det ju hedervärt att finansutskottet ändrade förslag och sade att landskapsregeringen bör följa ändring, så fungerar det inte nu, sade Bert Häggblom i talarstolen.
Socialdemokraten Sara Kemetter menade att dagens system är mycket välfungerande, men Häggblom skulle gärna se ett annat system där politikerna blir mer inblandande i vad som bestäms.

- Nu har vi ministerstyre där man kanske inte alla gånger tar tillvara på all den kunskap som förvaltningen besitter, jag är inte odelat positiv till den utveckling som har varit, säger Bert Häggblom.

Fler Nyheter

Ålandsvägens ombyggnad inleds nästa vecka

Den andra etappen av Ålandsvägens ombyggnad inleds den 24:e januari och beräknas vara slutförd den 22:a november. Idag undertecknades entreprenadavtalet.

333 har röstat

333 personer förhandsröstade i presidentvalet när förhandsröstningen drog i gång på postkontoren i Brändö, Lumparland, Mariehamn och Vårdö i dag.

Polisens avgångsålder klubbad

Lagtinget beslöt slutgiltigt i dag att polisernas pensions- och avgångsålder höjs. Med rösterna 16-13 vann förslaget från landskapsregeringen.

Rosella fräschas upp

Flera nyheter är på gång på Viking Lines m/s Rosella som just nu ligger på dock i Tallinn.

Ömsen ångrar sig om markköp

Ålands ömsesidiga försäkringsbolag tackar nej till att köpa den mark på Lotsberget som man hade tänkt bygga bostadshus på.

Haatainen vill tidigarelägga språkundervisning

Tuula Haatainen intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell:
- Finland måste även i fortsättningen garantera Ålands demilitarisering och det är mycket bra att Finland har fredsöarna Åland. Det menar socialdemokraternas presidentkandidat Tuula Haatainen.

Odins turlista ändras i dag

Tekniska problem drabbade m/s Odin i förmiddags och det påverkar turlistan.

Välbesökta invånarmöten i Sund och Finström

Invånarmötena om kommunsammanslagning av Finström, Geta och Sund var relativt välbesökta då de hölls i Sund och Finström i går.

Poliserna träffade LR

I dag har landskapsregeringen och poliserna träffats för att diskutera pensionsfrågan.