Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 augusti, 2024 - 18:32Uppdaterad: onsdag, 21 augusti, 2024 - 18:32

Gunell: Snart bolagiseras skärgårdstrafiken

I en debatt i Ålands Radio på onsdagen berättade infrastrukturminister Camilla Gunell (S) att planerna på bolagisering av skärgårdstrafiken framskrider.  

Under hösten går landskapsregeringen igenom servicenivåerna som på Åland aldrig formulerats tidigare. Gunell påminner om att man till skillnad från i riket har friheten att formulera egna nivåer. 

Samtidigt jobbar man med att förenkla bokningssystemet och titta på avgifterna. Gunell beskriver detta som ett otacksamt arbete – men det är här sparbetinget kommer in. 

Inom loppet av tio år ska nya färjor vara införskaffade och de färjor man kan göra om ska göras om. 

– Det konkreta arbetet är igång nu och vi kommer att debattera och förankra hos lagtinget, säger Gunell. 

Moderaternas Wille Valve gläds över ministerns effektiveringsvilja, men betonar flera gånger under debatten vikten av att landskapsregeringen förankrar beslut om kostnadstak, investeringar och framtida servicenivåer i lagtinget. För moderaterna är det viktigt att skärgårdstrafiken inte slipper lindrigare undan än till exempel vården och utbildningen.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »