Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 november, 2016 - 15:40Uppdaterad: tisdag, 29 november, 2016 - 15:52
  • Man kan inte stänga ner med bara två dagars varsel, anser näringsminister Camilla Gunell (S) efter Bengt Karlssons besked om Ålandskomposteni dag. Arkivfoto: Tomas Tornefjell.

Gunell hoppas Ålandskomposten ger företagarna övergångstid

- Jag hoppas Ålandskomposten ger aktörerna en övergångstid så att kontraktstiden får löpa ut och att slakterierna och de olika industrierna får tid på sig att hitta andra lösningar. Det säger näringsminister Camilla Gunell om Bengt Karlssons beslut att upphöra med Ålandskompostens verksamhet i Gunnarsby, Sund redan den första december.

Hon poängterar att landskapsregeringen inte stänger Ålandskomposten utan menar att man ställer krav på hur slaktavfallet ska hanteras.

-Den långsiktiga lösningen är som jag ser det ett biogasverk på Åland, en lösning som förhandlades fram då det blev klart att Orkla stannar kvar på Åland. Men ett eventuellt sådant kan inte vara igång inom en snar framtid. Man kan inte på två dagars varsel bara besluta att lägga ned, då har vi en väldigt svår situation, säger Camilla Gunell.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »