Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 november, 2019 - 05:52Uppdaterad: tisdag, 19 november, 2019 - 13:40
  • Halkgrus som ligger kvar från snöröjningen ifjol.
  • Halkgrus som ligger kvar från snöröjningen ifjol.
  • Halkgrus som ligger kvar från snöröjningen ifjol.

Gruset i gräsmattorna längs Ålandsvägen borta först till våren

De kommunala gräsmattorna längs Ålandsvägen kommer först att se en förbättring till våren 2020. Gruset som för tillfället ligger i det tilltänkta gräset är från förra vinterns halkbekämpning och har troligtvis hamnat där efter snöröjningen längs Ålandsvägen för ett år sen.

Det har varit svårt för gräset att gro i gruset, då ogräs trivs bättre i grus och växer snabbare än gräs.

Håkan Lindén är projektledare för bygget på Ålandsvägen och han säger att de inte har resurserna för att kunna gå och kratta gruset som att det vore en kyrkogård. Han säger att gräsmattan inte är riktigt okej som den ser ut nu och menar att den ännu inte är helt färdig. Lindén säger att gräsmattan behöver få tid att växa till sig, men att den kan behöva få en näringsomgång och kanske kompletteringsjordning, trots att den såddes i november ifjol.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »