Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 november, 2020 - 15:16Uppdaterad: tisdag, 17 november, 2020 - 16:38
  • I dag hölls en omfattande rättegång i tingsrätten där flera narkotikabrott och stölder togs upp. Foto Malin Lundberg

Grovt narkotikabrott bland unga i rätten

Sex unga män stod i dag åtalade för grovt narkotikabrott, inbrott, stöld, innehav av narkotika med mera.

Två av dessa svarande var representerade av varsitt ombud och medger att de har gjort inbrott i bland annat stall, apotek och veterinär för att hitta berusningsmedel, till exempel narkotikaklassade mediciner och preparat. Men båda nekar till att de bland annat tagit kontanter som varit försvunna från gärningsplatsen samt öppnat en kylskåpsdörr innehållande läkemedel utan att stänga den, vilket också förstört dessa läkemedel. Två av de andra svarande, som inte var representerade av något biträde, medger att de agerat chaufförer till och från gärningsplatserna, men nekar att de varit delaktiga i något brott. De två sista medger att de har innehaft narkotika, medvetna om att de varit stöldgods, men bestrider att det varit i syfte att sprida eller sälja.

Dom i fallet kommer senare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »