Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 november, 2017 - 05:49Uppdaterad: tisdag, 21 november, 2017 - 05:51
  • Man tänker smartare om man motionerar, menar moderaten Petri Carlsson.

Gav recept för smartare politiker

Moderaten Petri Carlsson som själv gjort en hälsoresa gav tips på hur kollegerna i lagting och landskapsregering skall klara att tänka smartare.

Det var när lagtinget i går debatterade landskapsregeringens program för idrott, motion och hälsa. Petri Carlsson framhöll vikten av goda förebilder och har själv fått höra att han inspirerat andra efter att han tog tag i sin hälsa och började motionera regelbundet för några år sedan.

- Så jag uppmanar er här i lagtinget, och i landskapsregeringen att ta tag i er hälsa, äta och dricka bättre och motionera regelbundet. Det gör att man tänker smartare, sade Petri Carlsson och såg den enda nackdelen i rådet att också oppositionen blir smartare.

Ett annat förslag i debatten kom från socialdemokraternas Sara Kemetter. Hon vill ha en kamp mellan kommunerna om den motionsaktivaste kommunen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »