Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 januari, 2019 - 15:09Uppdaterad: torsdag, 17 januari, 2019 - 17:13
  • Konsulten Sandra Rasmussen och specialsakkunniga Katarina Halme-Wiklund. Foto: Axel Eriksson.
  • Den nya foldern, Foto: Axel Eriksson

Folder ska förtydliga för föräldrar med barn med särskilda behov

En ny folder ska ge föräldrar tydligare information och resultera i mindre begreppsförvirring vad gäller skolans stöd för barn med särskilda behov.

Foldern ska delas ut till alla grundskolor i veckan och kommer även finnas tillgänglig på hemsidan utbildning.ax.

– Foldern ska tydliggöra de stödåtgärder man har i grundskolan, den ska underlätta kommunikationen mellan skola och föräldrar gällande elever med särskilda behov, säger Katarina Halme-Wiklund, specialsakkunnig inom utbildning på landskapsregeringen.

Med foldern hoppas man också få bukt med viss begreppsförvirring som funnits i sammanhanget. Olika instanser och utredningar har i vissa fall olika begrepp och terminologi som kan vara svår att hålla reda på.

– En begreppsförvirring har funnits och det har saknats ett tydligt verktyg för att se hur arbets- och beslutsgången går till vad gäller de stöd som finns, säger Halme-Wiklund.

Enligt byråchef Elisabeth Storfors har det kostat cirka 10.000 euro att ta fram foldern.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »