Publicerad: tisdag, 21 april, 2020 - 13:03Uppdaterad: tisdag, 21 april, 2020 - 14:27

Flygtrafiken till Arlanda halveras

Från den första maj kommer flygtrafiken till och från Arlanda att minska från två rutter om dagen till att bli endast en rutt, tur och retur.

Sittplatserna på planet halveras från avtals- och trafikpliktsenliga 60 stycken till 30 stycken och månadskostnaden reduceras från omkring 160 000 euro till cirka 80 000 euro.

- Det är väldigt få människor som flyger just nu och vi behöver upprätthålla en ändåmålsenlig trafik och i dagsläget kan vi täcka behovet som finns med en tur istället för två turer. Flygtrafiken är viktig och det finns inga planer på att ytterligare reducera trafiken, säger infrastrukturminister Christian Wikström.

I botten finns det ett grundavtal som sträcker sig till den 29 februari 2024 som säger att det ska vara 60 sittplatser. Men ett temporärt tilläggsavtal är tecknat som både flygbolaget och EU har godkänt att vi halverar turer och sittplatser, just på grund av hur läget i världen ser ut nu med coronapandemin, fortsätter infrastrukturminister Wikström.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »